Blomkål og avocado – hvordan?

avocado med blomkål

Står du og mangler en sideret til din store aften med gæster, eller trænger du bare til noget forfriskende og velsmagende, der samtidigt er sundt? Den her ret fungerer rigtig godt til svinekød, stærke spicy retter eller som en snack.

Kombinér blomkål, avocado, citron og lidt krydderier på en nærmest magisk måde, og få dig en ret der er meget bedre end den umiddelbart lyder. Se ingredienslisten herunder:

1 blomkålshoved

2 avocado

Saft af 1/2 citron

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

Spirer af ærter (valgfrit)

Fremgangsmetoden er også rimelig nem. Skyl blomkålen efter du har fjernet bladene, og riv den på den grove side af rivejernet. Put det i en skål.

Halver avocadoerne og fjern kernen. Avocadoen skal skæres i tern og tilføjes til blomkålsriven. (TIP: Brug en kniv til at skære i avocadoen imens den stadig er i skallen, og grav derefter ud med en kniv. Det er nemmere og sparer massere af tid!) Bland avocado og blomkål med en let hånd – det skal helst ikke mases. Tilsæt olivenolien, citron-saften og salt og peber “to taste”. Bland igen det hele, og pynt med spirer hvis det lyster. Der sprang jeg godt nok selv fra, for de gjorde ikke andet end at være besværlige, hvis jeg skal være ærlig!

Opskriften fik jeg fra en ven, der fik den igennem noget der hedder RetNemt, hvor man bestiller retter til familien og maden bliver sendt til døren. Hvis du gerne vil prøve noget lidt andet med blomkål og avocado, så prøv at tjekke den her opskrift ud.

One thought on “Blomkål og avocado – hvordan?

Leave a comment